English (United Kingdom) Hungarian (formal)Képzés és kutatás

 

A szolgáltató szektor a világ fejlett országaiban a gazdasági növekedés hajtómotorja, a GDP mintegy 70% - 80 %-át termeli meg, ezért a foglalkoztatásban is meghatározó szerepet játszik.  Az ügyfelek ma egyre inkább „megoldásokat”, és nem egyszerűen termékeket keresnek. A szolgáltatások piacán a verseny több fronton folyik – a technológiai háttér, az üzleti megoldások és a szolgáltatást nyújtók személye – ügyfélközpontúsága, kommunikációja, fellépése, tudása - együttesen határozza meg a szolgáltató szervezet teljesítményét. 

A szolgáltatásokkal kapcsolatos kutatások új tudományterületet hívtak életre, amelyet  Service Science, Management and Engineering-nek (SSME), röviden szolgáltatástudománynak nevezünk.  A többoldalú megközelítés a kutatásokon túl az oktatásban is fontos, így a Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetség (HOA) képzőközpontjának alapvető feladata a komplex szemléletű képzések kidolgozása és megvalósítása.  A Szolgáltatóipari alapképzés elérhető a szakképzésben tanulók számára is

 A szolgáltatásokban kulcsfontosságú kompetenciákat és készségeket fejlesztő Szolgáltatóipari alapképzést több mint félezren végezték már el.  A képzést 2013 őszétől a HOA képzőközpontja már középiskolákba is elviszi, a szakképzésben tanulók OKJ-s tanulmányaikat kiegészítve fejleszthetik pl. kommunikációs, konfliktuskezelési, problémamegoldó, csapatmunka készségüket vagy interkulturális szemléletüket.  A fiatalok gyakorlat alapú felkészítést is kapnak a munkahely világára (álláskeresés és helytállás a munkahelyen). A képzést a toborzási eljárásokban gyakran alkalmazott Értékelő Központ alapú vizsga zárja, amely feltárja a diákok erősségeit és még fejlesztendő területeit.

Tovább…

 
HOA menjek? 2.0


Pályaválasztás előtt álló, magas szintű nyelvi képzésben részesülő informatikai és közgazdasági középiskolás diákok a Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetség (HOA) „HOA menjek?” programsorozatában nemzetközi üzleti szolgáltató központokba (Shared Service Center - SSC) látogathatnak el. Itt megismerhetik, milyen munkalehetőségeket kínálnak, milyen szempontok alapján és hogyan választják ki leendő munkatársaikat a cégek (pl. IBM, AVIS, Citibank, BT, BP, TATA, stb.). Játékos feladatok formájában mérhetik le felkészültségüket, idegen nyelven állásinterjún vehetnek részt, vagy részesei lehetnek egy Értékelő Központ/Assessment Center típusú próbakiválasztásnak.
A HOA 2013-tól lehetőséget biztosít a Szolgáltatóipari alapképzés elvégzésére is, amelyet a HOA képzőközpontja a szakképzésbe lépő diákok számára a középiskolákban is elérhetővé tesz.

 
Hamarosan állást keres? Szeretné magát fejleszteni?

 

Alapítványunk a munkaerőpiacon gyakran alkalmazott Assessment Center/Értékelő Központ eljárás alapján felméri, Ön mennyire hatékony munkaerő a szolgáltatásokban, melyek a fő erősségei és mely kompetenciákban igényel további fejlesztést.

Ismerje meg, hogy zajlik egy kiválasztási folyamat, amelyben a meghirdetett állásokra pályázókat megszűrik! Jelentkezzen kompetencia- és készségmérésünkre itt.

 

 

Feliratkozás az SZTMK hírlevelére

Név:
E-mail cím:
Leiratkozás

Hallgatóink / oktatóink mondták

„Én úgy látom – általános munkát keresőként – hogy minden cég, vállalat, gyár, irodák normális állásai olyan irányba haladnak, hogy ügyfélszolgálatban, vállalati kommunikációban, adattárkezelésben kell képzettnek, vagy tapasztaltnak lenni. Ez a tanfolyam azt mutatja meg, hogy van ez a mai változó időkben.” (Garzó Mihály)

Kapcsolat

Szolgáltatástudományi Módszertani Központ Alapítvány

Postacím: H-1396 Budapest, Pf. 477.
Tel: (+36) 1 371 0068
Fax: (+36) 1 205 3318

info@sztmk.hu

 

Címünk:

1061 Budapest,

Andrássy út. 17. III. 11

 

Ügyfélfogadási rend:
Hétfő: 10 - 13
Előzetes időpont egyeztetés:
+36 70 397 5434 

Intézmény-akkreditációs lajstromszám:
AL-2527

Engedélyszám:
E-000107/2014

 


HirdetésTámogatja a Joomla!. Hosted by petend. Valid XHTML and CSS.