English (United Kingdom) Hungarian (formal)TÁMOP-4.1.2.A/1-11/1-2011-0009 projekt Agrármérnöki mesterszak tananyagfejlesztése angol nyelven

 Az Új Széchenyi Terv keretében a Debreceni Egyetem és aSzolgáltatástudományi Módszertani Központ Alapítvány sikeresen pályázott az Agrármérnöki MSc szak angol nyelvű tananyagfejlesztésére.
„Az angol nyelvű Agrármérnöki MSc szak nemzetközi versenyképességének fejlesztése” című projekt célja a képzési kínálat bővítése, a digitális tananyag- és tartalomfejlesztés, a nemzetközi versenyképesség fejlesztése a munkaerő piaci elvárások tükrében. Az angol nyelvű agrármérnöki mesterképzés indítása lehetőséget teremt Európai Unión kívüli hallgatók fogadására és képzésére.

A TÁMOP-4.1.2.A/1-11/1-2011-0009 projektben vállalt tevékenységek fő célja a rugalmas képzési kínálat bővítése, a digitális tananyag- és tartalomfejlesztés, az elkészített tananyagok on-line formában történő hozzáférésének biztosítása. A projektben fejlesztendő tananyagokkal elsősorban az Európai Unión kívüli hallgatókat célozzuk meg, akiknek vonzó lehet a magyarországi, magas szakmai színvonalú képzés. Az angol nyelvű képzés indításával a Debreceni Egyetem jobban kihasználhatja oktatói szellemi kapacitását, és tovább erősítheti a nemzetközi kapcsolatait. A fejlesztett tananyagokat hirdető kurzusok nyitottak az egyetemen tanuló hallgatók számára is.

Napjainkban a fenntartható, multifunkcionális mezőgazdaság megvalósítása jelenti a legfontosabb kihívást, amely megvalósítását az Európai Unió Közösségi Agrárpolitikája is szorgalmazza.
Növekvő igény jelentkezik részben a hazai, részben a külföldi munkaerő piacon olyan agrármérnökök iránt, akik idegen nyelvet jól elsajátítva a mezőgazdasági termelési folyamatokat kreatív módon megtervezni, továbbfejleszteni, végrehajtani és ellenőrizni képesek.
Az agrármérnöki mesterképzés ezen piaci elvárások kielégítését tűzte ki céljául, ezért oktatási koncepciójában és tartalmában radikálisan megújuló értelmiségi képzést kíván megvalósítani. A projektben az egyetem oktatói olyan korszerű oktatás módszertani eszköztár megismerésére is lehetőséget kapnak, amely a tudásintenzív szolgáltatások nyújtásához szükséges készségek oktatását biztosítja.
Az agrármérnöki mesterképzés a magyar mezőgazdaság versenyképességének növelése szempontjából meghatározó jelentőségű. Az angol nyelvű agrármérnöki mesterszak tananyagfejlesztésével megvalósítandó céljaink eredményeképpen olyan, a szakon hallgatók ismeret-elsajátítását segítő, idegen nyelvű tananyagfejlesztésre kerül sor, melyet az info-kommunikációs technológiák segítségével valósítunk meg. Célunk többek között az egész életen át tartó tanulás megalapozása erre alkalmas komplex, interdiszciplináris felsőoktatási programok kidolgozásával.
A projektben megvalósuló agrármérnöki mesterképzés hozzájárul a mezőgazdaságban dolgozók szakképzettségének fejlesztéséhez, mely elengedhetetlenül fontos az ágazat fejlődése, versenyképességének javítása szempontjából.

 

 

 

Feliratkozás az SZTMK hírlevelére

Név:
E-mail cím:
Leiratkozás

Kapcsolat

Szolgáltatástudományi Módszertani Központ Alapítvány

Postacím: H-1396 Budapest, Pf. 477.
Tel: (+36) 1 371 0068
Fax: (+36) 1 205 3318

info@sztmk.hu

 

Címünk:

1061 Budapest,

Andrássy út. 17. III. 11

 

Ügyfélfogadási rend:
Hétfő: 10 - 13
Előzetes időpont egyeztetés:
+36 70 397 5434 

Intézmény-akkreditációs lajstromszám:
AL-2527

Engedélyszám:
E-000107/2014

 


HirdetésTámogatja a Joomla!. Hosted by petend. Valid XHTML and CSS.