English (United Kingdom) Hungarian (formal)Félezer, szolgáltatóipari ágazatokban történő munkavégzésre felkészített munkatárs2011. november 28-án került sor az alapítvány utóbbi 3 éves munkáját meghatározó  „Szolgáltatóipari alapképzés  országos megvalósítása” projekt zárórendezvényére. A képzés a munkaerő-piacon kulcsfontosságú kompetenciák és készségek egymásra épülő fejlesztését segíti. 2009-ben a Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatást biztosított arra, hogy a komplex program keretében 2011 novemberéig 500 fő pályakezdő, munkanélküli, munkaerőpiacra visszatérni kívánó kismama, rehabilitált személy, illetve már szolgáltatásban dolgozó fejlesztése valósulhasson meg.

 Az előadók összegzései igazolták, hogy a szakmai képzésen túl szükség van olyan alapvető kompetenciák összehangolt fejlesztésére is, mint problémamegoldás, kommunikáció, csapatmunka, ügyfélfókusz és munkaszervezés. A munkaerőpiacra történő belépés és/vagy bennmaradás alapfeltételévé vált mára az idegen nyelvek magabiztos alkalmazása, továbbá az ITK technológiák felhasználói szintű ismerete. A szolgáltatási munkatárs képzés zárásaként a résztvevők a munkaerő kiválasztási eljárásokban alkalmazott Értékelő Központ (AC) módszeren alapuló összetett vizsgán szerezhettek tapasztalatot a kiválasztási eljárásokban gyakran használt, váratlansága miatt olykor akár pszichésen is megterhelő, számukra idegen helyzetekben. Számos gyakorlati feladatban bizonyíthatták, miképpen tudnak váratlan helyzetekben problémát megoldani, hogyan tudnak egy-egy feladat megvalósításában társaikkal együttműködni, mennyire meggyőzően kommunikálnak akár magyar, akár idegen nyelvi szituációban és miként látják át munkafolyamataikat.  

 

A tanfolyamon résztvevők visszajelzéseikben az átadott tudáselemek hasznosságát, a mindennapi munkában történő azonnali és eredményes alkalmazás lehetőségét emelték ki. Elismerően nyilatkoztak a tananyagok felépítéséről, használhatóságáról és komplexitásáról, valamint a trénerek és oktatók felkészültségéről és hozzáállásáról. Számos képzésben résztvevő hangsúlyozta a képzés által létrehozott, előremozdító szociális közeget, amely különösen a munka nélkül élők számára jelentett energia többletet és biztatást. 

 

A szolgáltatóipari alapképzés – szolgáltatási munkatárs képzés résztvevői a szolgáltatási szektor legkülönbözőbb ágazataiban alkalmazható alaptudást kaptak, ez által komoly versenyelőnyhöz jutottak a munkaerő-piacon. Ezt bizonyítja, hogy például a Videoton Képző Központ tanfolyamain részt vettek 87%-a ma már munkahellyel rendelkezik. 

 

A rendezvény programja elérhető itt: 

 

 

 

Az elhangzott előadások letölthetők itt: 

 

  
  

 

 

 

Feliratkozás az SZTMK hírlevelére

Név:
E-mail cím:
Leiratkozás

Hallgatóink / oktatóink mondták

„Örömmel veszek részt a ’Szolgáltatási munkatárs’ képzésben. Előző munkahelyeimen a vendéglátás és kereskedelem területén dolgoztam és szereztem tapasztalatot. Szakmailag felkészült oktatók adják át a számomra fontos, még hiányzó tudást. Rugalmas szervezés, jó körülmények biztosítják a folyamatos munkát. Kedvencem az üzleti angol. Úgy érzem, jó úton haladok a célom felé, amely az erősen fejlődő szolgáltatási szektorban való szerepvállalást jelenti. Álláskeresőként legkésőbb ez év szeptemberéig szeretnék helyben elhelyezkedni. Köszönet az Alapítványnak támogatásáért.” (Móritz László, Székesfehérvár)

Kapcsolat

Szolgáltatástudományi Módszertani Központ Alapítvány

Postacím: H-1396 Budapest, Pf. 477.
Tel: (+36) 1 371 0068
Fax: (+36) 1 205 3318

info@sztmk.hu

 

Címünk:

1061 Budapest,

Andrássy út. 17. III. 11

 

Ügyfélfogadási rend:
Hétfő: 10 - 13
Előzetes időpont egyeztetés:
+36 70 397 5434 

Intézmény-akkreditációs lajstromszám:
AL-2527

Engedélyszám:
E-000107/2014

 


HirdetésTámogatja a Joomla!. Hosted by petend. Valid XHTML and CSS.